Interzicerea comercializarii in scoli a produselor de tip fast-food va determina falimentul inevitabil al chioscurilor din unitatile de invatamant preuniversitar.

Elevii continua sa manance chipsuri, snacksuri si alte produse de acest fel, cumparandu-le de la buticurile din jurul scolilor. Personalul didactic nu poate interveni ca sa interzica consumul acestor alimente in scoala.

De astazi, pungile colorate cu tot felul de uscaturi de panificatie si patiserie ar putea fi, oficial, inlocuite cu clasicele pachetele cu sanwishuri. Practic, chioscurile din scoli nu mai au voie nimic sa vanda din produsele deja cunoscute si cu care elevii s-au obisnuit. Potrivit cadrelor didactice, aceste locatii vor da in curand faliment, deoarece copiii nu vor cumpara niciodata produse lactate sau fructe. Mai mult, aceeasi situatie se va intampla si in cazul bauturilor. Lista, publicata de catre Ministerul Sanatatii, permite doar comercializarea apei potabile sau minerale imbuteliate.

„Majoritatea copiilor nu se omoara dupa apa minerala, fapt pentru care ei si parintii lor vor avea grija cumpere o bautura racoritoare de la un magazin din apropiere”, ne-a declarat Sergiu Garlesteanu, directorul adjunct al Scolii Nr.197 din Bucuresti. Convingerea profesorului a fost confirmata de distribuitorii celor mai mari companii producatoare de bauturi racoritoare. „Spre surprinderea mea, chioscurile din scoli nu mai comanda sucuri acidulate, ci numai din categoria celor naturale, din fructe si fara acid. In schimb, buticurile din jurul unitatilor de invatamant au dublat comenzile si vanzarile la bauturile acidulate. In privinta produselor alimentare, unitatile comerciale de pe langa scoli au dublat comenzile la chipsuri si la snacksuri”, ne-a declarat M.R., distribuitor in sectorul 4 al Capitalei din partea unei importante companii de bauturi racoritoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.