Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani in dosarul rapirii jurnalistilor, sustine ca in timpul crizei rapirii jurnalistilor s-a intalnit de doua ori cu presedintele Traian Basescu, informeaza Realitatea TV, potrivit NewsIn.

Intermediar ar fi fost doctorul Mohamad Yassin, despre care Omar Hayssam afirma ca l-a ajutat sa fuga din tara.

Omar Hayssam povesteste ca Yassin ar fi unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Basescu si din aceasta cauza a colaborat cu el in zilele de criza. Sirianul sustine ca s-a intalnit cu presedintele Romaniei chiar in timpul crizei, iar Traian Basescu i-ar fi spus sa trimita in Irak doua sute de mii de dolari, iar el sa ramana in Romania.

Omar mai sustine ca a fost interogat de ofiteri SRI la o cabana de lemn din padurea Baneasa, in 5 aprilie 2005. El a mai fost dus acolo, ulterior.

Din arestul de la Penitenciarul Rahova, Hayssam ar fi scos chiar de directorul adjunct al institutiei, mai arata Realitatea TV.

La unele intalniri, ar fi venit si procurorul Ciprian Nastasiu, superiorul sau George Muscalu, dar si doctorul Yassin. De fiecare data, i s-a cerut sa recunoasca ca este ofiter al serviciilor secrete siriene, ca facea spionaj in Romania in interesul Siriei si ca serviciile siriene au organizat rapirea jurnalistilor.

Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a fost eliberat din arest, iar doua saptamani mai tarziu, a disparut.

Conform actelor de la dosar, Omar Hayssam a facut declaratia anul acesta, in localitatea El Manieh, din Liban in fata unui notar. Omar sustine ca a fost sfatuit de mostenitorul averii sale, Mohamad Yassin sa paraseasca tara pentru a nu fi rearestat sau lichidat. De altfel, tot medicul i-ar fi pus la dispozitie mijloacele de a fugi din tara. El mai sustine ca toate scenariile facute de anchetatori, despre fuga sa din tara, sunt fantezii, dar au scopul de a acoperi alte persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.