Ministrul Internelor, Cristian David, a anuntat in sedinta de joi a Executivului ca au fost contractate 99% din lucrarile de reconstructie a celor 1.634 de case afectate de inundatii, care vor fi reconstruite din fonduri guvernamentale

"Saptamana viitoare vom prezenta in Guvern graficul de finalizare al lucrarilor de reconstructie a caselor", a spus David.

Lucrarile de reconstructie a caselor afectate de inundatii erau contractate in proportie de 94% in urma cu o saptamana, iar in urma cu doua saptamani - in proportie de 70%.

Valoarea lucrarilor a fost estimata de Guvern la 83 de milioane de lei, din care 54 de milioane pentru materialele de constructie si 29 de milioane pentru manopera.

Potrivit unei evaluarii finale, prezentata de ministrul David in urma cu o saptamana, 6.236 de case au fost afectate la inundatiile din aceasta vara, dintre care 1.634 vor fi reconstruite, 4.251 necesita reparatii, iar 351 vor fi consolidate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.