Guvernul a aprobat joi actul normativ privind majorarea punctului de pensie, de la 581,3 la 697,5 lei, incepand cu 1 octombrie, dupa ce premierul Tariceanu a acceptat in cadrul intalnirii de marti cu PSD, ca majorarea anuntata pentru 1 noiembrie sa se aplice mai devreme cu o luna, relateaza NewsIn

Premierul Tariceanu a accptat ca Guvernul sa majoreze pensiile incepand cu 1 octombrie, cum au cerut social-democratii, partidul lui Mircea Geoana renuntand in aceste conditii la depunerea unei motiuni de cenzura.

Prin urmare, punctul de pensie va creste de la 1 octombrie 2008 cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei, cat este in prezent, la 697,5 lei.

Potrivit calendarului initial, urmatoarea majorare a punctului de pensie era programata pentru 1 ianuarie 2009, insa Guvernul a decis in urma cu trei saptamani ca majorarea sa fie aplicata de la 1 noiembrie.

Dupa ce Parlamentul a adoptat, marti, doua motiuni simple pe tema educatiei si agriculturii, Tariceanu i-a invitat pe social-democrati la discutii, la Palatul Victoria. In cadrul negocierilor, s-a decis ca Executivul sa accepte si solicitarea PSD de majoare in avans a punctului de pensie.

Social-democratii anuntasera anterior ca vor depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului, daca acesta solicitare nu este acceptata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.