Salariile profesorilor vor fi majorate cu 9% de la 1 octombrie, nu de la la 1 noiembrie, a declarat joi purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, dupa ce premierul Tariceanu a anuntat marti ca cele noua procente vor fi acordate din noiembrie

"Majorarea va fi acordata conform negocierilor care au a avut loc cu sindicatele: o transa la 1 aprilie 2008 si a doua la 1 octombrie 2008", a precizat Spataru.

Liderii de sindicat consultati de NewsIn cer insa ca salariile profesorilor sa fie majorate cu 50%, asa cum prevedea motiunea simpla a PSD, si ameninta cu actiuni de protest daca majorarea salariilor va ramane de numai 9%, dar si cu sanctionarea politicienilor la alegeri.

Federatia Sindicala "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca majorarea salariilor profesorilor cu doar 9% este rezultatul unui troc politic intre PSD si PNL si cer ca lefurile cadrelor didactice sa fie marite cu 50%.

Federatia "Spiru Haret" ameninta si cu sanctionarea politicienilor la alegeri, daca salariile cadrelor didactice nu vor fi majorate cu 50%. "Ii avertizam ca 30 noiembrie 2008 va fi ziua in care vom evalua cu discernamant pozitia politicienilor nostri fata de invatamant si salariatii sai, iar rezultatele vor fi puse in urnele de vot", spune presedintele Federatiei, Gheorghe Isvoranu.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita parlamentarilor PSD, care au propus proiectul de lege privind majorarea salariilor cu 50%, sa-si exprime public opiniile fata de pozitia lui Mircea Geoana, care este de acord cu o majorare de doar 9%.

Premierul Tariceanu a anuntat marti, la finalul consultarilor cu liderii PSD pe tema adoptarii motiunilor simple depuse de social-democrati, ca salariile cadrelor didactice vor creste cu 9%, de la 1 noiembrie 2008. El a precizat ca majorarea va fi aplicata conform prevederilor din programul de majorare a salariilor pe anul in curs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.