Sapte elevi din 10 spun ca ar invata mult mai usor daca lectiile de la scoala ar fi pe calculator, potrivit unui studiu realizat de firma de soft INTUITEXT, relateaza NewsIn

Materiile pe care elevii sustin ca le-ar invata mult mai usor, daca ar avea lectii pe computer, sunt matematica, limba romana si istoria.

Studiul mai arata ca elevii aleg activitati extrascolare apropiate de preocuparile lor din timpul liber. Astfel, fiind obisnuiti sa foloseasca televizorul si calculatorul, copiii cauta activitati in care sa utilizeze aceste instrumente, cum ar fi matematica aplicata in tehnicile de calcul.

Studiul a fost realizat in perioada mai-iulie 2008, pe un esantion de 3.000 de elevi din clasele primare, gimnaziu si liceu.

Potrivit unui contract incheiat, in aceasta luna, de Ministerul Educatiei si compania Intrarom, 8.191 de unitati scolare din toata tara vor fi dotate cu laboratoare de informatica, investitiile totale ridicandu-se la peste 432 de milioane de lei.

Laboratoarele IT vor contine statii de lucru, servere, laptopuri, multifunctionale, videoproiectoare, software de baza, software antivirus si software didactic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.