Rosia Montana Gold Corporation a actionat in instanta Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), avand ca baza refuzul ministerului de a emite acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, pe care compania voia sa le ridice in cadrul proiectului Rosia Montana, au anuntat reprezentantii companiei.

"MMDD ar fi trebuit sa dispuna emiterea Acordului de functionare pentru respectivele baraje, dupa ce Comisia de experti a MMDD a aprobat emiterea avizelor inca din anul 2007, vot reluat, in unanimitate, si in sedinta din 26 martie 2008. Dupa votul comisiei de experti, MMDD, in calitate de autoritate competenta, avea obligatia de a emite Avizul privind documentatia in termen de maximum o saptamana de la data tinerii sedintei si Acordul de functionare in termen de 10 zile de la data primirii solicitarii", se arata in comunicatul Rosia Montana Gold Corporation.

La sfarsitul lunii martie 2008, Curtea de Apel Cluj a respins in mod irevocabil recursul declarat de Consiliul Judetean Alba si Rosia Montana Gold Corporation impotriva sentintei Tribunalului Cluj prin care se anula certificatul de urbanism pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, dupa ce in septembrie 2007 Ministerul Mediului suspendase, pe termen nelimitat, procesul de autorizare a proiectului minier Rosia Montana.

Rosia Montana Gold Corporation este controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care este implicata in explorarea si dezvoltarea unor licente miniere din Romania. Gabriel Resources vrea sa exploateze proiectul aurifer Rosia Montana, detinut in proportie de 80%.

Compania romano-canadiana Gabriel Resources a inregistrat o pierdere de 16,2 milioane dolari in trimestrul al doilea din acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.