Otrava din ambalajele alimentelor se numeste biosphenol A, substanta asociata cu cancerul la san, bolile de ficat, probleme de fertilitate la barbati si disfunctii de crestere la tineri

Un rol extrem de important in protejarea alimentelor il joaca ambalajul care trebuie sa protejeze mancarea si sa fie prietenos cu mediul. Numai ca folosirea ambalajelor de plastic (sticle, biberoane sau alte recipiente pentru mancare si bauturi) creste riscul de diabet si boli de inima, din cauza substantei chimice biosphenol A, prezenta in compozitia acestora, potrivit unui studiu publicat, miercuri, de presa britanica.

Rezultatele studiului arata ca persoanele care au in sange un nivel mare de biosphenol A (BPA) sunt predispusi sa aiba probleme de inima, arata studiul efectuat de cercetatorii britanici de la scoala Medicala Peninsula. BPA pare, de asemenea, sa creasca si riscul de diabet.

BPA este folosit la producerea de cutii si sticle din plastic, carcase de CD si tacamuri de unica folosinta. Biosphenolul este una dintre cele mai comune substante chimice folosite la producerea ambalajelor de plastic si poate ajunge in alimente sau bauturi, mai ales cand acestea sunt fierbinti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.