Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, pe 12 septembrie, o dispozitie care prevede ca persoanele fizice sa fie amendate cu sume intre 100 si 500 lei daca nu spala, in fiecare sambata, trotuarul din fata casei

Persoanele juridice risca amenzi mai mari, intre 3.000 si 5.000 de lei, daca nu curata si zonele din fata sediilor.

Potrivit dispozitiei primarului, care actualizeaza o hotarare din 2004 a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), persoanele fizice trebuie sa-si spele trotuarul in fiecare zi de sambata, intre orele 7-12, iar persoanele juridice - in fiecare zi de luni, in acelasi interval orar. Trotuarele nu vor fi spalate in perioada in care este posibila formarea poleiului.

Persoanele juridice care au in administrare domeniul public sau privat al municipiului Bucuresti sunt obligate, prin aceeasi dispozitie, sa amenajeze si sa intretina spatiile verzi, sa repare, sa mentina in buna stare de functionare si sa intretina dotarile din locurile de joaca pentru copii, precum si mobilierul urban specific.

Firmele sunt obligate, de asemenea, "sa defriseze vegetatia spontana si sa toaleteze copacii, sa intretina in mod corespunzator starea semnelor de circulatie, a indicatoarelor si semafoarelor", se mai mentioneaza in dispozitia semnata de Sorin Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.