Preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne sunt la acelasi nivel, sau chiar mai scumpe decat majoritatea destinatiilor europene. Ast5fel, un sejur la Poiana Brasov costa chiar si 850 de euro, in conditiile in care la Praga se poate merge cu 500 euro

Daca un sejur de Revelion la Sinaia, Covasna sau Predeal costa in jur de 700 de euro, pentru aceeasi suma romanii pot opta pentru pachete turistice cu destinatii externe, precum Barcelona, Paris sau Londra. De asemenea, cei care doresc sa-si petreaca Anul Nou la Praga, Roma sau Viena, pot opta pentru aceste destinatii la un tarif de 500 euro.

Pentru romanii care prefera iernile blande, agentiile vand pachete turistice pentru Atena sau Istanbul, cu preturi ce pleaca de la 400 de euro, pentru sapte zile, la hoteluri de patru stele. Cele mai ieftine sejururi se pot cumpara pentru litoralul bulgaresc, cu 200 de euro, turistii putand beneficia de cazare in regim all inclusive, la hoteluri de patru stele.

In ciuda preturilor mai ridicate, sunt cautate si destinatiile exotice. Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), " pachetele turistice pentru destinatii exotice se epuizeaza primele", a precizat, pentru NewsIn, consilierul patronatului, Traian Badulescu. In functie de destinatie, un astfel de pachet costa de la 1.900 euro, un sejur in Dubai, pana la 3.500 euro, in Mauritius sau Maldive.

Desi destinatiile autohtone sunt in multe cazuri mai scumpe fata de cele externe, "ofertele turistice pe intern sunt la fel de solicitate, astfel incat pachetele pentru Revelion se epuizeaza destul de rapid in fiecare an", a declarat reprezentantul unei agentii, membra ANAT.

Potrivit patronatului de profil, cea mai solicitata destinatie externa din acesta iarna va fi Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.