Procesul in care procurorii Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru, Gabriela Ghita, Sterian Guli, notarul Gheorghe Bucur si judecatorul Gheorghe Cerbeanu sunt acuzati de fraudarea concursului pentru procurori din 2007, a fost amanat pentru o luna, pentru ca unul dintre inculpati nu a avut avocat, informeaza NewsIn.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, marti, amanarea cauzei pentru 20 octombrie, deoarece procurorul Eugen Cojocaru a cerut termen pentru a-si angaja avocat.

DNA i-a trimis in judecata, in data de 6 mai 2008, pe procurorii Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru, Gabriela Ghita, Sterian Guli, notarul Gheorghe Bucur si judecatorul Gheorghe Cerbeanu, in legatura cu fraudarea concursului pentru functiile de conducere din parchete din toamna anului 2007.

Examenul pentru ocuparea functiilor de conducere in parchete a avut loc in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007.

Procurorii DNA sustin ca, in cursul lunii noiembrie 2007, Eugen Cojocaru a pretins de la procurorul Gheorghe Dumitru suma de 50.000 de euro pentru ca, prin influenta de care se bucura asupra membrilor Comisiei de examinare, sa-i determine pe acestia sa-i inlesneasca promovarea examenului pe care acesta il sustinea pentru ocuparea functiei de sef la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Din suma pretinsa, Cojocaru ar fi primit efectiv suma de 15.000 de euro, Gheorghe Dumitru fiind ajutat de Gherghe Cerbeanu, judecator la Tribunalul Valcea si Gheorghe Bucur, notar public, se arata in comunicatul de presa al DNA.

Procurorii au mai stabilit ca, in cursul lunilor octombrie - noiembrie 2007, Gheorghe Dumitru i-a dat mai multe bunuri (bauturi alcoolice, vin si whisky) inculpatului Gheorghe Bucur pentru ca acesta, prin influenta pretinsa asupra unor magistrati, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, sa-i determine pe acestia sa intervina asupra membrilor Comisiei de examinare in scopul promovarii examenului in functia de conducere vizata.

In urma concursului, Gheorghe Dumitru s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Totodata, potrivit DNA in cursul lunii noiembrie 2007, Sterian Guli, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Urziceni, candidat pentru promovarea in functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prin intermediul lui Eugen Cojocaru, a obtinut de la Gabriela Ghita, presedintele Comisiei de examinare, o parte din subiectele concepute pentru examenul scris al candidatilor ce urma sa se desfasoare in data de 25 noiembrie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.