Seful Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bistrita-Nasaud, Ioan Bogolin, a declarat, marti, ca trei animale moarte, doua vaci si un cal, au fost ingropate de autoritatile locale din comunele Negrilesti si Mariselu.

"Ne-au sunat si ne-au intrebat ce sa faca cu animalele moarte si nu am avut nicio solutie, fiindca nu scrie nicaieri in contractul cu Protan ce se face in situatia in care firma nu mai vine sa ridice animalele. Mi-au spus primarii ca le ingroapa, dar i-am sfatuit sa ceara un aviz macar de la Mediu. Nu-i mai amendam, ca e de ajuns ca au ramas cu lesurile", a declarat Bogolin.

In ultima saptamana dupa ce a intervenit criza de la Protan, au murit o vaca si un cal in comuna Mariselu si un cal in Negrilesti.

Societatea Protan a anuntat, la jumatatea saptamanii trecute, ca si-a inchis temporar unitatea din Popesti-Leordeni, cu activitate de colectare si neutralizare a deseurilor de origine animala, din cauza unui sabotaj tehnologic petrecut marti dupa-amiaza, cand canalizarea exterioara a fabricii a fost distrusa in mod deliberat.

Reprezentantii firmei au atras atentia asupra faptului ca oprirea activitatii sucursalei Protan din Popesti-Leordeni poate genera un adevarat dezastru ecologic in Romania, deoarece este singura unitate autorizata sa neutralizeze deseuri animale de categoria I.