Soferii trebuie sa astepte, in medie, 50 de zile pentru ca Registrul Auto Roman (RAR) sa le rezolve solicitarile privind emisiile de CO2, in vederea calcularii taxei auto, deoarece majoritatea acestora nu se prezinta la data la care au fost programati, a anuntat institutia, marti, intr-un comunicat.

Numarul minim zilnic al soferilor care nu se prezinta la data programarii este de 10 persoane.

"Cetatenii care au deja programari nu se prezinta la RAR la data stabilita, blocand astfel programul de lucru, precum si posibilitatea efectuarii altor programari", se arata in comunicat.

De la 1 septembrie, RAR a prelungit cu doua ore programul de lucru cu publicul, la majoritatea ghiseelor din tara - cu exceptia celor din Bucuresti si din judetul Ilfov - ca urmare a numarului mare de solicitari privind inscrierea datelor in cartile de identitate ale vehiculelor (CIV).

De la 1 iulie, taxa de poluare auto a inlocuit taxa de prima inmatriculare auto, la calculul acesteia fiind necesare date de la RAR privind emisiile de dioxid de carbon.

Astfel, proprietarii de masini trebuie sa achite la Registru 85,40 lei drept taxa pentru verificarea in baza de date, identificarea vehiculului si mentionarea filtrului de particule in CIV, iar pentru verificarea in baza de date si pentru mentionarea emisiilor de CO2 pe cartea de identitate a vehiculului tariful perceput de RAR este de 25,10 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.