Tarifele de cazare pe litoral ar putea fi reduse cu 5 - 10% in sezonul estival de anul viitor, au anuntat astazi, la Mamaia, reprezentantii hotelierilor, dar si ai Ministerului Turismului, relateaza NewsIn

"In ceea ce priveste politica tarifara pentru anul viitor a hotelurilor de pe litoral, conform informatiilor noastre, sunt multe situatii in care se abordeaza o scadere de 5-10% a tarifelor practicate in varf de sezon”, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Lucia Morariu a precizat ca scaderea este determinata de interesul hotelierilor de a functiona si in perioadele de extrasezon. “Din ce in ce mai multi hotelieri se gandesc sa deschida mai repede unitatile, din aprilie si pana la sfarsitul lunii septembrie, fapt ce permite natural, economic, practicarea unor tarife mai mici fata de cele existente”, a mai spus secretarul de stat.

Ea a precizat ca scaderea tarifelor de cazare pe litoral poate fi determinata, asa cum se intampla in Bulgaria, si de atragerea turistilor straini, precizand ca ministerul Turismului poarta discutii cu marii tour-operatori europeni in acest sens. “Noi, ca minister, insistam pe deschiderea relatiilor cu marii tour-operatori europeni, pentru ca strainii vin in mod organizat, cu avioane charter, din mai pana in octombrie, astfel incat sezonul se lungeste si avem posibilitatea, in combinatia turisti straini / romani, sa facem un turism viabil pe litoralul romanesc”, a spus Lucia Morariu.

Secretarul de stat in ministerul Turismului a mai spus ca, in urma discutiilor purtate pana acum, reprezentantii ministerului au reusit sa obtina suportul a doi tour-operatori si urmeaza sa fie finalizate discutiile si cu un al treilea tour-operator.

La randul sau, presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin, a declarat ca exista semnale de scadere a tarifelor de cazare pe litoral in sezonul estival viitor, dar ca sunt posibile si mici cresteri de tarife. "Nici ministerul turismului si nicio asociatie nu pot stabili tarifele pe care de fapt doar posesorii de structuri turistice le pot stabili. Este o evolutie absolut normala. Avem semnale de la hotelieri ca intr-adevar pot exista reduceri de tarife, dar ne asteptam si la foarte mici cresteri de tarife, probabil in jur de 5%”, a spus Martin.

Secretarul de stat Lucia Morariu a mai spus ca pentru a atrage turistii pe litoral, tot mai multe hoteluri accepta sistemul all-inclusive. Ea a mai anuntat lansarea proiectului de promovare a turismului romanesc “150 de milioane de euro pentru promovarea turismului romanesc 2008-2013”, urmand sa fie alocate fonduri pentru crearea unei retele de centre nationale de informare, construirea brandului turistic si activitati de promovare pe plan intern.

Aproape 200 de hotelieri si agentii de turism participa, in perioada 16-18 septembrie, la Targul de Turism “Bursa Litoral 2009”, in statiunea Mamaia, unde se vor purta discutii pentru contractele care vor fi incheiate pentru anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.