Ion Grigore, membru al "Gruparii sportivilor" si traficantul de droguri Marius Paduraru, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta. Totodata, instanta i-a obligat pe cei doi la plata sumei de cate 350 lei fiecare, ce reprezinta cheltuieli judiciare. Decizia nu e definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la pronuntare.

Reamintim ca Ion Grigore si Marius Paduraru au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trafic de influenta, dupa ce au cerut 20.000 de euro de la un detinut din Penitenciarul Jilava, caruia i-au promis ca il ajuta sa obtina eliberarea.

Procurorii DNA au stabilit ca, in cursul lunii martie, Ion Grigore, ajutat de Marius Ovidiu Paduraru, a cerut de la denuntator cei 20.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalului Bucuresti si de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca, in schimb, sa-i determine pe magistrati sa dispuna revocarea masurii arestarii preventive a denuntatorului si admiterea recursului in cazul respingerii de catre instanta de fond a unei asemenea cereri, conform DNA.

In plus, spun procurorii, Ion Grigore a lasat sa se inteleaga ca va remite magistratilor o parte din banii pretinsi si primiti.

Persoana denuntatoare este un detinut incarcerat in Penitenciarul Jilava, fiind trimis in judecata de procurorii DIICOT Bucuresti pentru infractiunea de trafic de droguri, potrivit comunicatului DNA.

Ion Grigore si Marius Ovidiu Paduraru au fost prinsi in flagrant, pe 28 martie, de procurorii anticoruptie. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, iar pe 29 martie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lor preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Potrivit DNA, Ion Grigore a mai fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, in cursul anului 2006, de procurorii DIICOT, alaturi de alte 43 de persoane din grupul infractional, cunoscut sub denumirea de "gruparea sportivilor". De asemenea, Marius Ovidiu Paduraru a fost si el trimis in judecata, in cursul anului 2007, de procurorii DIICOT, ca membru al unui grup de crima organizata ce a actionat in mod coordonat in vederea introducerii pe teritoriul Romaniei a unor importante cantitati de droguri de mare risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.