Pozele copiilor romani disparuti de mai multi ani vor putea fi „imbatranite” prin programe de grafica foto, pentru a le reflecta mai fidel infatisarea actuala.
Un angajat de la Centrul Roman pentru Copii Disparuti Focus a beneficiat de un training gratuit in Statele Unite in urma caruia s-a specializat in reconstructie si imbatranire faciala a copiilor disparuti de mai mult timp, ale caror fotografii nu mai corespund cu fizionomia actuala. Cursul s-a desfasurat in perioada 11 - 18 august, la Universitatea din Florida de Sud, sub indrumarea lui Glenn Miller, specialist in tehnici de imbatranire a copiilor din cadrul NCMEC (National Center for Missing&Sexually Exploited Children - USA), omologul ONG-ului roman in SUA.

„Imbatranirea se realizeaza printr-un program de manipulare grafica foto si se bazeaza pe anumite caracteristici ale fizionomiei copilului, foarte utile fiind fotografiile parintilor la varsta lui.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.