Elevii de la cele trei scoli din comuna Maldaresti, judetul Valcea, merg la cursuri cu un microbuz defect, tras de un tractor, relateaza NewsIn

Primarul comunei, Ionel Dragu, a declarat ca au recurs la aceasta metoda inca din ultimele saptamani ale anului scolar trecut. "Microbuzul este, ca sa spun asa, bolnav de inima de mai multa vreme, desi, pe dinafara, arata bine. La sfarsitul anului scolar trecut, am recurs la o metoda pe care, probabil, o vom continua si in acest an. Am legat microbuzul, un ARO scolar, productie veche, pe care il avem cam de sase ani, la un tractor", a spus primarul.

Microbuzul tras de tractor efectueaza patru transporturi pe zi. Primarul Ionel Dragu (PSD) sustine ca a facut toate demersurile necesare pentru a primi un microbuz nou, insa fara succes, motiv pentru care a decis sa nu participe, in acest an, la festivitatile de incepere a noului an scolar.

Dumitre Persu (PSD), vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Valcea, sustine ca microbuzele ar fi fost repartizate in anumite colegii electorale si ca intentioneaza sa ceara DNA sa "se autosesizeze si sa demareze in regim de urgenta o ancheta" pentru a stabili daca repartizarea microbuzelor scolare in judetul Valcea este un caz de mita electorala.

"La o analiza asupra primariilor, chiar si al celor PSD-iste care au primit microbuze, se va constata ca toate sunt in colegiile uninominale unde candideaza Emilian Francu si Svetlana Preoteasa (n.r. deputatul liberal Emilian Francu va candida pentru Senat pe Colegiul Uninominal nr. 2 Horezu-Brezoi, iar Svetlana Proteasa, ministru secretar de stat in Mnisterul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul nr. 4 Dragasani). Deci este foarte clar ca aceasta repartizare a microbuzelor si fondurilor nu a avut altceva in vedere decat o campanie electorala pe banii statului", a afirmat Persu.

"Vrem sa solicitam DNA sa constate daca repartizarea microbuzelor scolare in Valcea este un caz de mita electorala, asa cum se intrevede", a mai spus vicepresedintele CJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.