Fostul tenismen Ion Tiriac a declarat astazi cu ocazia premierii canotoarelor medaliate la JO, ca a dorit sa investeasca 100 de milioane de dolari intr-o fundatie, dar legile din Romania nu i-au permis acest lucru astfel ca initiativa sa a ramas doar la stadiul de intentie, informeaza NewsIn.

"Am vrut si eu sa bag bani intr-o fundatie, mai precis 100 de milioane de dolari, dar nu m-a lasat legea. Acum am bani sa merg la vanatoare 200 de ani, dar nu mai am timp", a explicat ironic Tiriac.

Fostul presedinte al COSR a vorbit si despre viitorul sportului in Romania: "Noi nu am semanat nimic, am trait atatea olimpiade din ce aveam si acum nu mai avem ce culege. Niciodata nu as vrea sa revenim in trecut. Pentru performantele din Cupa Davis eu am primit un salariu si Ordinul muncii clasa I. Atunci, pe vremea mea, primavara veneau copiii sa joace tenis pe gratis la Brasov. Astazi nu mai exista un lacas in care sa se joace tenis gratis pentru un copil nevoiasi".

Ion Tiriac este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania si este primul roman intrat in topul Forbes la categoria "cel mai bogat fost tenismen de pe planeta". Din anul 1996 este detinatorul licentei turneului de tenis "BCR Open Romania". Intre anii 1998 si 2004, Tiriac a detinut functia de Presedinte al Comitetului Olimpic Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.