Inceputul scolii si terminarea concediilor pun pe jar autoritatile bucurestene. Acestea incearca in ultimul moment sa aplice o serie de masuri pentru a limita ambuteiajele din trafic

Scoala incepe astazi in Bucuresti cu ploi, cu un trafic infernal si cu speranta ca toti elevii vor ajunge in clase inainte de primul clopotel.

Brigada de Politie Rutiera (BPR) se asteapta astazi la critica din punctul de vedere al circulatiei pe strazile din Capitala. Peste 250 de agenti de circulatie si 80 de la Politia Comunitara se vor afla astazi in intersectii pentru a preintampina ambuteiajele din zonele unde se fac lucrari.

"Vom monitoriza intersectiile cu probleme si vom suplimenta numarul de agenti, mai ales in zonele unde se lucreaza la carosabil", a anuntat Constantin Stroescu, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Bucuresti.

Politistii de la Circulatie se asteapta si ei la o zi grea. "Desi avem aproximativ 85 de intersectii inteligente, sistemul este incomplet si nu poate da randament maxim. Degeaba am eu cinci semafoare inteligente, daca al saselea este model vechi, acolo se va crea cu siguranta un ambuteiaj", este de parere un ofiter de la Politia Rutiera.

Intersectii cu probleme

Potrivit Brigazii de Politie Rutiera, intersectiile unde se formeaza cel mai frecvent blocaje sunt Bd Balcescu - Str. C. A. Rosetti, Bd Magheru - Bd George Enescu, Piata Romana, Calea Victoriei - Str. Ion Campineanu, Piata Unirii, Calea Dorobanti - Str. Mihai Eminesu si Sos. Mihai Bravu - Iancului. De asemenea, sunt de evitat zonele unde se lucreaza la reabilitarea infrastructurii. Printre acestea: pasajul Basarab si zona Grozavesti, pasajul Baneasa, strada Eforie si Schitu Magureanu.

RATB si Metrorex iau masuri

Pentru prevenirea aglomeratiei din mijloacele de transport in comun din Capitala, odata cu inceperea anului scolar, RATB suplimenteaza parcul auto existent cu o suta de autobuze, 30 de tramvaie si 32 de troleibuze.

De asemenea, reprezentantii Metrorex au anuntat ca se va suplimenta numarul de garnituri de tren in functie de numarul de calatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.