Opt persoane si-au pierdut vietile intr-o singura zi in accidente auto uRomania se afla printre tarile cu cea mai mare rata a mortalitatii rutiere

Cu fiecare week-end, Politia Rutiera mai consemneaza o pagina din funesta cronica neagra a accidentelor rutiere de pe drumurile nationale. Sfarsitul saptamanii ce abia s-a incheiat confirma din plin acest lucru.
Trei persoane si-au pierdut viata si una a fost grav ranita, sambata seara, la iesirea din municipiul Vaslui, dupa ce soferul unei masini a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, iar autoturismul a intrat in plin in sase nuntasi care se deplasau pe acostamentul drumului.

Din cercetari rezulta ca un tanar de 28 de ani, din Muntenii de Jos, a intrat intr-un grup de sase persoane care mergeau pe acostamentul DN 24. Doi barbati au murit pe loc iar un al treilea a decedat la spital. O a patra persoana a fost spitalizata in stare grava, medicii fiind rezervati in ceea ce privesc sansele de supravietuire "In urma testarii lui Petru Borta, conducatorul autoturismului, a rezultat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat", a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Tata si fiica secerati

Si pe DN7, doua persoane, tata si fiica, si-au pierdut viata, in afara localitatii dambovitene Dragodana (Bucuresti-Pitesti), dupa ce o autoutilitara a intrat pe contrasens si s-a izbit violent de masina in care se aflau cei doi.

Potrivit inspectorului Pamela Ropotan, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita, soferul unei autoutilitare care circula dinspre Bucuresti spre Pitesti a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic si a intrat pe contrasens, in coliziune cu un autoturism Dacia.

"Pasagerul din stanga spate a conducatoarei auto, Aurica Bradeanu de 54 de ani a murit pe loc, soferita, care este fiica barbatului a suferit leziuni grave si a fost preluata cu ambulanta si transportata la spitalul orasenesc Gaesti iar de aici cu un helicopter SMURD Bucuresti spre un spital din Capitala, dar cu toate eforturile medicilor a murit la scurt timp", a precizat Ropotan pentru Mediafax. Soferul vinovat este cercetat pentru ucidere din culpa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.