Demarat in urma cu o luna de zile de municipalitate, proiectul pietelor volante a pierdut, in weekendul trecut, din succesul de care s-a bucurat in primele saptamani.

Din cele sase spatii de vanzare amenajate in Capitala, numai trei au functionat pe parcursul ultimelor doua zile.

Cel mai bine aprovizionata a fost piata volanta de pe Bd. Unirii – unde chiar si ieri, la orele pranzului, tarabele erau inca pline cu fructe si legume. Luati prin surprindere de vremea foarte rece, taranii imbiau bucurestenii sa cumpere de la ei, ca sa termine marfa cat mai repede si sa poata pleca acasa: "Hai, conita, ia uite ce cartofi mari si frumosi am aicea! Cat sa va pun? Un kilogram, doua? Hai, ca dau ieftin, ca mai am destula marfa si vreau sa plec acasa, ca am inghetat de frig!", striga de zor un barbat la vreo 35-40 de ani, din spatele unei tarabe inconjurate cu lazi de cartofi.

La doua tarabe distanta, Ica Catana (fiica lui Ion si a Mariei Catana – cum ni s-a prezentat) venise cu prune tocmai din Valea Popii. "Noi avem livada mare intre Pitesti si Campulung, unde am plantat peste 1.000 de pruni si 500 de meri. Din meri nu am inteles mare lucru, pentru ca 200 i-au furat tiganii inca din primavara", ne-a spus Ica. Vecina de taraba cu aceasta, dna Ionela a venit la piata cu ardei capia si ardei grasi. Pe care ii vindea cu 2 RON (20.000 lei vechi) kilogramul. "Noi suntem din Gaesti, Dambovita, si de obicei vindem in pietele din apropiere. Acum am venit insa la Bucuresti, pentru ca au fost organizate aceste piete volante", a spus dna Ionela.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.