Inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica vor controla, incepand cu 15 septembrie, daca magazinele din incinta unitatilor scolare vor comercializa produse nerecomandate cum ar fi chips-uri, sucuri acidulate si produse de tip fast-food, relateaza NewsIn

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat vineri ordinul prin care se stabileste lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor. Ordinul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial si va intra in vigoare la trei zile de la publicare.

Dupa intrarea in vigoare a ordinului, vor fi aplicate sanctiuni in toate cazurile in care, in urma controlului, se va constata nerespectarea normelor privind comercializarea alimentelor nerecomandate copiilor.

Potrivit listei, nu vor mai putea fi vandute alimentele cu continut mare de zahar, grasimi si sare. Pentru sanatatea scolarilor si a prescolarilor, vor fi interzise si alimentele care, prin continut, au peste 300 Kcal pe unitatea de vanzare, mai putin sandvisurile, care vor putea avea pana la 350 Kcal.

Tot pentru sanatatea elevilor, Ministerul Educatiei a dotat cu dulapuri 40 de unitati de invatamant, pentru ca elevii sa isi poata lasa la scoala cartile, echipamentul de sport si alte rechizite. Iar asta deoarece, potrivit masurilor propuse de Ministerul Sanatatii pentru educatie, ghiozdanul nu trebuie sa depaseasca 10 la suta din greutatea elevului, pentru a nu provoca deformari ale coloanei vertebrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.