Peste 1.000 de copii aflati in dificultate vor primi ajutor datorita donatiilor facute prin programul de adoptii la distanta "Bun venit in familia Cid", in care s-au inscris, intre altii, politicieni, oameni de afaceri, fosti sportivi si vedete de televiziune.
Copiii, care sufera de paralizie cerebrala, Spina bifida sau de o boala degenerativa rara, provin din familii cu posibilitati financiare mici sau sunt gazduiti in cele sase centre speciale ale fundatiei "Copii in dificultate", aflate in Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges.

Programul de adoptii la distanta a fost lansat in Romania saptamana trecuta, primii "parinti" adoptivi fiind Calin Popescu Tariceanu, Ion Tiriac, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mihaela Radulescu, Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Daciana Sarbu, Florin Chilian si Mihaela Tatu.

"Inspirata de adoptiile la distanta, menite sa-i ajute pe copiii din lumea a III-a, m-am gandit ca in acelasi fel ne putem ajuta si noi copiii cu probleme. Pe ai nostri ne-am obisnuit sa-i lasam in grija strainilor care sa ni-i ingrijeasca si sa-i finanteze. Dar ceea ce noi trebuie sa intelegem este ca ei sunt ai nostri, sunt responsabilitatea noastra. Parinte fiind ii multumesti in fiecare clipa lui Dumnezeu ca ti-a dat un copil sanatos, dar, la fel de bine pruncul tau ar fi putut avea Spina bifida, paralizie cerebrala sau o boala rara degenerativa. O astfel de situatie te face sa vezi altfel lucrurile. Haideti sa invatam sa ne pese de semenii nostri", a declarat ambasadorul Fundatiei "Copii in dificultate", Amalia Nastase, la lansarea programului "Bun Venit in Familia CiD".

Practice, oricine vrea sa ajute copiii din asa-numita Familie CiD o poate face vizitand site-ul fundatiei (www.cid.org.ro), unde, cu un simplu click, poate fi adoptat, simbolic, unul dintre beneficiarii programului si se pot face donatii. Tot pentru donatii a fost deschis si un cont bancar - RO12 BRDE441SV20937824410, la BRD Sucursala Decebal.

Fundatia “Copii in Dificultate“ este o organizatie non-profit, sucursala a "Children in Distress" din Marea Britanie. In 2006, presedintele fundatiei, Alisdair Barron, a fost investit de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, drept recunoastere pentru activitatea in beneficiul copiilor din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.