Ministrii Sanatatii si Educatiei promit ore mai putine la scoala si pupitre care sa nu-i mai cocoseze pe copii.Un scolar din patru sufera de boli cronice dobandite in clasa

Revolutia in orarul elevilor si in conditiile de studiu, promisa de Ministerul Sanatatii printr-un proiect de ordin care s-a aflat in dezbatere publica pana in 10 septembrie, continua sa fie asteptata cu sufletul la gura de scolari si de parinti.

Profesorii spun insa ca reducerea programului scolar fara o reforma a curriculei va face ca efortul elevilor sa fie si mai mare. Cum insa ministrii Educatiei si Sanatatii nu sunt de profesie, au scapat din vedere aceste aspecte. Rezultatul va fi inaplicabilitatea ordinului. De remarcat, cazurile de boli cronice cauzate copiilor de conditiile improprii din scoli s-au inmultit ingrijorator. Un raport al Institutului National de Sanatate Publica releva faptul ca un elev din 4 sufera de tulburari de vedere sau de vorbire, de intarziere in crestere, de deformari ale coloanei vertebrale ori de anemie.

Nicolaescu vrea program scurtat

Potrivit proiectului de act normativ, numarul de ore va fi redus la cel mult patru pentru scolarii din invatamantul primar, la patru sau cinci ore pentru elevii de la gimnaziu si la cel mult sase ore pentru liceeni. Schimbarile din orar se refera la faptul ca nu vor mai exista doua ore consecutive la aceeasi materie - practica frecventa la toate nivelurile de invatamant, ora de educatie fizica nu va mai fi ultima, iar cele de desen vor fi programate astfel incat elevii sa beneficieze de lumina naturala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.