Ce se ascunde in spatele introducerii actiunii de divort inaintate de politistul Cristian Cioaca? El spune ca Elodia Ghinescu este un capitol incheiat, ca vrea sa-si refaca viata alaturi de o alta femeie si ca principalul motiv de divort este faptul ca sotia sa a parasit domiciliul conjugal.

Unii juristi sunt de parere ca in spatele acestui demers se afla un plan prin care Cristian Cioaca sa poata dovedi din punct de vedere juridic faptul ca Elodia Ghinescu este in viata. Asta, pentru ca o instanta de judecata nu poate divorta un om viu de unul mort. Cu aceasta proba, Cioaca spera sa se apere in viitorul proces penal in care este acuzat de Parchet de uciderea sotiei sale.

Judecatoria Brasov a decis, ieri, la primul termen de judecare a divortului politistului Cristian Cioaca de avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu un an, ca mama Elodiei, Emilia Ghinescu, sa o reprezinte pe aceasta, in calitate de curator special, in dosarul de divort. Sedinta de judecata a fost secreta. Aparatorul lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a cerut sa nu asiste nimeni in afara de judecatori si avocati, pe motiv ca in timpul procesului vor iesi la iveala aspecte intime din viata de cuplu. Instanta de judecata a invocat o exceptie cu privire la lipsa de competenta teritoriala a Judecatoriei Brasov, considerand ca dosarul ar trebui judecat la Judecatoria Pitesti, judetul unde Cioaca are in prezent domiciliul. Politistul si-a mutat domiciliul dupa ce a fost transferat cu serviciul la Pitesti. Exceptia ridicata de judecator a ramas in pronuntare.

Premiera in Romania

Procesul de divort inaintat de politistul Cristian Cioaca impotriva sotiei sale, Elodia Ghinescu, disparuta de peste un an, este o premiera in Romania. Nimeni nu a mai inaintat pana acum o cerere in care sa solicite divortul de o persoana disparuta, in timp ce el insusi este cercetat ca principal suspect in aceasta disparitie. Se pare ca in practica judiciara nu exista procedura pentru astfel de cazuri, drept pentru care Cioaca ar putea ramane in continuare legat de femeia pe care se banuieste ca a ucis-o.

„Solicitarea de divort a lui Cioaca este o premiera, cel putin dupa cate stiu eu. Codul de procedura penala nu prevede aceasta situatia, mai ales pentru ca reclamantul e cercetat pentru infractiunea de omor tocmai asupra persoanei de care vrea sa divorteze. In opinia mea, ar trebui suspendat dosarul de divort pana la solutionarea dosarului de omor al acestuia“, a declarat Marinela Radu, avocata familiei Ghinescu. Motivele invocate de Cioaca pentru divortul de Elodia sunt parasirea domiciliului comun si faptul ca aceasta a avut relatii extraconjugale. Cioaca a solicitat custodia totala a copilului cuplului si obtinerea tuturor bunurilor materiale ale Elodiei, dar si faptul ca Elodia sa revina la numele de Ghinescu, si nu de Cioaca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.