Primaria sectorului 3 va amenaja, pana la sfarsitul saptamanii, noi locuri de parcare, in cadrul pogramului de amenajare a parcarilor de resedinta, au anuntat astazi edilii de sector

Noile locuri de parcare vor fi amenajate pe strazile Petre Ionescu (blocurile 6 si 6 A), Stelian Mihale (blocurile X10, X7, X8 si X14), Aleea Onisifor Ghibu (blocurile O25, O30 si O31), Codrii Neamtului (bl. NB1), Camil Ressu (bl. N5), Bulevardul Basarabia (blocurile M11, G1), Aleea Barajul Dunarii (blocurile Z10, Z10A), Liviu Rebreanu (bl. N3), Gheorghe Patrascu (blocurile A9, A9bis, si 10), Bulevardul Decebal (blocurile S4, S18), Bulevardul Unirii (bl. F3), Voronet (bl. D4), Calea Calarasi (blocurile 104 si 59), Bulevardul Mircea Voda (bl. C4), Bulevardul Decebal (bl. S14) si Papiu Ilarian (bl. 42).

Primaria sectorului 3 a amenajat, in ultimii patru ani, 95.000 de locuri de parcare de resedinta, iar in prezent desfasoara lucrari pentru intretinerea acestora.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni edililor de sector sa identifice terenuri disponibile pentru construirea de noi parcari de resedinta. Planurile lui Oprescu vizeaza ca, in cartiere, sa fie amenajate parcari cu maximum 250 de locuri fiecare.

Pana acum, la amenajarea parcarilor de resedinta, primarii de sector s-au orientat in special catre terenurile pe care s-au aflat garaje construite fara autorizatie.

Conform proiectului "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public-privat in Bucuresti", finantat de Guvernul Spaniei, in Capitala ar fi nevoie de 9.000 de locuri de parcare pe an. Numai pana in 2010, se arata in studiu, sunt necesare 30.000 de noi locuri de parcare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.