Doua persoane sunt cercetate de procurorii constanteni dupa ce au rapit si sechestrat doua femei in varsta, pentru a le convinge sa le vanda apartamentul si pentru a le lasa, prin testament, bunurile care le apartineau, transmite corespodnentul NewsIn.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au propus, miercuri, arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile a Lucicai Mihai, de 35 de ani, si a lui Costache Stoiciu, de 42 de ani, ambii din Constanta, pentru comiterea infractiunilor de lipsire ilegala de libertate si inselaciune.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 30 august - 9 septembrie, cei doi inculpati le-au lipsit de libertate pe Stela Minea si Paula Minea, in varsta de 85, respectiv 80 de ani. Ei le-au indus in eroare pe batrane prin incheierea unor acte autentificate, procura de vanzare apartament, dar si un testament, in vederea obtinerii apartamentului proprietate a Stelei Minea, precum si a altor bunuri apartinand femeilor.

In fata procurorilor, una dintre victime, Paula Minea, de 85 de ani, a descris modalitatea in care a fost contactata impreuna cu sora sa de cei interesati de a achizitiona ilegal bunurile. Ea a povestit cum a fost fortata ca, impreuna cu sora sa, sa plece de la domiciliu, fiind imobilizate si transportate pe timp de noapte, la domiciliul comun al celor doi inculpati. Ele au fost sechestrate, timp de mai bine de o saptamana, pana la efectuarea unei perchezitii domiciliare a politistilor. Din declaratiile celei de-a doua femei, Stela Minea, procurorii au stabilit ca aceasta are probleme psihice, nu este lucida si coerenta avand, potrivit medicilor, sindrom confuzional si debut de Alzheimer. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, cei doi au profitat de varstele inaintate ale celor doua femei si le-au fortat sa incheie o procura autentificata pentru vanzarea apartamentului, procura autentificata pentru ridicarea pensiei si testament, in favoarea lor.

Martorii audiati in acest caz au declarat ca disparitia celor doua batrane a fost constatata la data de 30 august 2008. Din cercetari, a reiesit ca ele nu erau frecventate de persoane necunoscute, singurele relatii avandu-le cu doua dintre vecinele din cartier. Una dintre ele, Maria Opreanu a sustinut ca prietena sa, Paula Minea, i-ar fi spus inainte de disparitie ca ii este teama pentru ca este cautata de persoane necunoscute, care insista sa le vanda imobilele.

Procurorii mai spun ca declaratiile formulate de inculpati in aparare nu sunt concordante. Acestia au sustinut ca doreau, dupa incheierea unei procure de vanzare a apartamentului si dupa incheierea unei procure de incasare a pensiei, sa incheie si un contract de intretinere, fapt ce nu s-a dovedit real.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.