Lucratorii de frunte ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au gusturi alese. Printre necesitatile lor de maxima stringenta se numara: branza cu mucegai, tigarile, bauturile alcoolice distilate fine, plus energizantele de rigoare, berea sau vinul. Licitatia publica, organizata de MAI in acest sens, va desemna furnizorul oficial de delicatese, bauturi alese si tigari fine.

Intr-o tara declarata oficial ca parcurgand o perioada de austeritate bugetara, in care seful Fiscului apare la tv mai des ca VIP-urile si ameninta cu zanganit de catuse, iar intreprinderilor cu restante la buget li se blocheaza intr-o veselie conturile, Directia Economico-Administrativa a MAI are niste nevoi cel putin stranii, ca sa nu spunem sfidatoare.

STOMACURI FINE

Printre necesitatile de maxima stringenta ale acestei institutii, dupa cum apar ele in Monitorul Oficial, se numara, spre exemplu, branza cu mucegai, tigarile, bauturile alcoolice distilate fine (coniac, votca, tequila, lichior digestiv etc.), plus energizantele de rigoare, berea sau vinul.

Daca, intre timp, Guvernul nu a uitat sa ne anunte ca s-au schimbat standardele bugetare, atunci ori popotele politiei, pompierilor sau jandarmeriei si bufetele prefecturilor s-au transformat in crasme simandicoase, ori stabii MAI traiesc pe picior mare, nepermis de mare, pe banii nostri.

LA MARE, LA SOARE

Dat fiind ca locurile de livrare a produselor sunt Bucuresti si Mamaia, inclinam spre cea de-a doua varianta, cea a sfidarii. Altfel nu poate fi caracterizat faptul ca, repetam, o institutie care traieste exclusiv pe spinarea contribuabililor onesti, platitori de taxe, isi permite sa achizitioneze mii de cartuse de tigari, tone de bautura si delicatesuri pentru stabarimea cu gusturi fine. Aceeasi institutie unde se cumpara biciclete cu girofar (chestie care, deducem, ar trebui sa aduca un mare respect politistilor de proximitate in relatia cu rau-facatorii), unde masinile de patrulare n-au benzina decat in limita unei cote lunare ridicole, unde masinile de scris sovietice si est-germane inca tin capul sus in relatia autoritate-contribuabil...

SFIDARE

E de inteles ca, in limitele decentei, ocupantii functiilor de conducere (atat la nivel de Interne, cat si la cel de administratie publica) au dreptul la fonduri de reprezentare/protocol. Peste tot in lume se intampla asa, iar in Romania, de asemenea, legislatia reglementeaza in mod cat se poate de clar respectivele cuantumuri.

Insa, dintr-o citire atenta a listelor de necesitati publicate in Monitorul Oficial, rezulta cat se poate de evident ca functionarii de rang inalt ai MAI (poate nemultumiti de restrictivitatea legii) au decis sa rezolve spinoasa problema a protocoalelor din bugetul institutiei.

CINE RASPUNDE?

Iar faptul ca platitorii de taxe si impozite au ajuns sa plateasca pana si tigarile fumate la spriturile oficiale - in care niste imbuibati se adapa cu tequila, digestive si Red Bull - trebuie sa dea nastere unui urias scandal cu demisii si destituiri ale tuturor celor responsabili de acest dezmat.

"NECESITATILE STRINGENTE" ALE MINISTERULUI

carne si maruntaie pasare congelate (curcan) 135 kg
preparate si conserve pe baza de carne 660 kg
apa minerala 76.500 sticle
apa plata 18.500 sticle
apa masa 200 litri
cascaval 4.600 kg
branza cu mucegai 60 kg
branza topita 6.700 cutii
tigari 40.650 pachete
coniac 340 sticle
crema whisky 50 sticle
votca 660 sticle
whisky 516 sticle
palinca 20 sticle
tequila 10 sticle
gin 375 sticle
lichior digestiv 40 sticle
bere fara alcool 1.530 cutii
bere blonda 4.340 cutii/100 sticle
bauturi racoritoare 0,5 litri 43.410 sticle
bauturi racoritoare 2 litri 21.050 sticle
bauturi energizante 890 cutii
vin vrac 9.300 litri
vin imbuteliat 3.440 sticle


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.