Circulatia rutiera va fi restrictionata sambata, intre orele 09.00-14.00, in zona 13 Septembrie - Piata Constitutiei, pentru festivitatile prilejuite de Ziua Pompierilor, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Capitala, relateaza NewsIn

Restrictia rutiera impusa in Capitala pentru ca paradele militare si celelalte manifestari programate pentru 13 Septembrie, de Ziua Nationala a Pompierilor, incepe la ora 09.00, cand circulatia va fi blocata total in zona Monumentul Eroilor Pompieri - Palatul Parlamentului – Piata Constitutiei (Palatul Parlamentului – Bd. Natiunile Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor) si ia sfarsit la ora 14.00.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, presedintele Romaniei va fi prezent la oficierea serviciului religios si la depunerile de coroane de flori la Monumentul Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie (intre orele 11.00-12.15).

In paralel, in Parcul Izvor este organizata o expozitie de tehnica de interventie specifica managementului situatiilor de urgenta, prezentarea modului de functionare a unor instalatii si utilaje complexe si desfasurarea unor exercitii demonstrative.

In Piata Constitutiei se va desfasura parada militara a efectivelor si tehnicii de interventie. Din blocul de defilare vor face parte militari din toate inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta, impreuna cu tehnica si drapelele de lupta, formatii voluntare de pompieri din diferite localitati ale tarii, precum si un detasament echipat in uniforme de epoca, se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, dupa orele 20.00, se va desfasura parada militara "retragerea cu torte" pe urmatorul itinerariu: sediul Grupului de Interventie nr.4 (situat in Sos. Cotroceni nr.34) - Sos. Cotroceni - B-dul Gheorghe Marinescu - Piata Eroilor - str. Prof. Dr.Rainer - str. Prof. Dr.Alex Vitzu - Monumentul Eroilor Pompieri - Calea 13 Septembrie - sediul I.S.U.M.B. Pe acest traseu circulatia va fi oprita.

Inspectoratul pentru situatii de Urgenta Bucuresti a pregatit in incheiere un foc de artificii la Monumentul Eroilor Pompieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.