Cladirea in care functioneaza gradinita din localitatea aradeana Frumuseni este plina de gunoaie, gandaci, tencuiala se desprinde de pe ziduri, in magazia de lemne sunt sobolani, iar in curte sunt cateva masini abandonate, relateaza NewsIn.
Proprietara cladirii, Mariana Monac, a spus ca, in aceasta vara, a scos din gradinita si din curtea acesteia 11 masini cu gunoaie. "Am gasit si serpi in curte. Au fost vreo trei. Daca intrebati vecinii, va pot spune cum umbla dihorii pe acoperisul si prin podul cladirii. Sunt paturi in geam, nimeni nu a facut nimic, nu s-a igienizat cladirea", a afirmat Mariana Monac.

Parintii copiilor care vor frecventa gradinita incepand cu 15 septembrie spun ca aceasta cladire este improprie desfasurarii activitatii educationale. "Aproximativ 60 de copii sunt inscrisi la aceasta gradinita. In cladire wc-urile sunt langa dormitoare, copiii dorm unul peste altul in patuturi. Incepe gradinita si nu stim ce facem cu copiii. Eu mi-am adus copiii bolnavi de hepatita si cu paduchi de la gradinita", a spus unul dintre parinti.

Primarul comunei Frumuseni, Andronic Reginald, a dat asigurari ca "in trei zile se va face igienizarea, iar copiii vor putea incepe gradinita acolo". Gradinita din localitatea Frumuseni functioneaza intr-o cladire cumparata de proprietar de la ANAF.

Cladirile primariei localitatii si a gradinitei au fost in proprietatea fostului IAS, fiind scoase la licitatie pentru recuperarea datoriilor. Ulterior, proprietarul, Mariana Monac, si-a dat acordul ca gradinita sa functioneze in clarirea pe care a cumparat-o de la ANAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.