Campania Servathon 2008 “Sate romanesti defavorizate” derulata de Sodexho Romania si Asociatia Stop Hunger pentru strangerea de fonduri si atragerea de ajutoare materiale continua pana in data de 30 Septembrie.
Inceputa in luna iunie, campania are ca scop sprijinirea satelor romanesti care se confrunta cu dificultati cauzate de izolarea geografica si lipsa de infrastructura.

“Pentru campania din acest an au fost alese trei sate din Romania, respectiv Bolda din judetul Satu Mare, Almasel din judetul Hunedoara si Alma Vii din judetul Sibiu. Satele se confrunta cu probleme grave in ceea ce priveste resursele materiale si de hrana, drumuri de acces si servicii publice. Toate aceste lipsuri califica zonele mentionate drept unele dintre cele mai sarace din atlasul social al Romaniei rurale.” spune François PODEUR, Director General Sodexho Romania.

„Cercetarile intreprinse au scos la iveala faptul ca in satul Bolda masina de paine ajunge extrem de rar, iar sursele de apa potabila se afla la distante considerabile. In Almasel nu exista magazin alimentar, brutarul ajunge rar, postasul o data pe luna, doctorul niciodata, pentru ca drumurile sunt neasfaltate. In Almasel nu exista nici macar cimitir. Alma Vii este un sat foarte sarac, are o singura scoala cu clasele I-IV in ruinele unei vechi cetati. Pe timp de iarna, situatia se inrautateste si mai mult: satele sunt complet izolate pentru luni bune, din cauza drumurilor total impracticabile si a lipsei serviciilor de telefonie.” a adaugat Maria BEIU, Coordonator Program „Sate Romanesti Defavorizate”.

Fondurile si donatiile din campania Servathon 2008 vor fi alocate pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale acestor comunitati. Mai precis, compania Sodexho, prin Asociatia Stop Hunger, va asigura saptamanal aprovizionarea cu paine cat si aprovizionarea cu alimente de stricta necesitate – ulei, zahar, faina, malai, conserve etc. – pentru perioada lunilor de iarna. De asemenea, compania va intreprinde demersurile necesare pentru sprijinirea comunitatilor in negocierile cu companiile de telefonie fixa sau mobila si va asigura deplasarea cu regularitate a unui asistent social in zonele mentionate, pentru a discuta cu oamenii si a-i indruma in relatia cu autoritatile, deoarece completarea unei scrisori sau a unei cereri reprezinta o problema pentru majoritatea locuitorilor. In acelasi timp, asistentul social va comunica reprezentantilor Sodexho Romania si probleme noi identificate la nivel local.

Pentru strangerea fondurilor si a ajutoarelor materiale, angajatii Sodexho Romania se implica activ in diverse activitati cu scop caritabil: campionate de sport, campania „Donez sange, salvez o viata” etc. Alaturi de angajati, partenerii companiei contribuie prin donatii directe in contul Asociatiei Stop Hunger sau cu ajutoare in alimente si medicamente.

Oricine poate sprijini acest proiect prin apel telefonic la unul dintre numerele de mai jos, valabile in reteaua Romtelecom pana la data de 30 septembrie 2008:

  • 0 900 900 131 – pentru o donatie de 1 euro
  • 0 900 900 133 – pentru o donatie de 3 euro
  • 0 900 900 135 – pentru o donatie de 5 euro

sau prin virament bancar, in contul bancar al Asociatiei Stop Hunger (www.stophunger.ro):

  • RO90 BRDE 445S V087 4096 4450.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.