Specialistii din cadrul comisiei de disciplina a Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Panait Sarbu“ s-au reunit marti si au analizat situatia bebelusilor nascuti prematur, care au suferit arsuri in spital din cauza dezinfectantului folosit de asistente. Medicii sustin ca vina apartine asistentelor, care au fost neglijente.

Pe 02.09.2008, la solicitarea asistentei coordonatoare, o infirmiera a ridicat de la magazia spitalului un bidon cu o solutie de culoare albastra neetichetat, fiind confundat cu cel de spirt medicinal. In salonul de prematuri, solutia respectiva a fost pusa intr-un recipient cu eticheta de alcool sanitar si a fost utilizata pentru dezinfectarea locului de unde, mai apoi, li s-a prelevat copiilor sange de la nivelul capului, in vederea unor analize, conform protocolului in vigoare“, a declarat pentru Cotidianul, sefului sectiei de nou-nascuti, Adrian Toma.

Acesta spune ca bebelusii au fost unsi cu „o solutie dezinfectanta, tot pentru piele, dar mai puternica si neadecvata pentru copii“.