Bucurestenii din sectorul 2 vor avea la dispozitie, la sfarsitul lunii septembrie, 170 de noi locuri de parcare, pe care primaria le va amenaja in cartierul Pantelimon, pe bulevardul Basarabia si pe Aleea Codlea, au anuntat, marti, edilii sectorului.
In aceste zile, sunt in desfasurare lucrarile la doua parcari de resedinta in cartierul Pantelimon, pe strazile Carei si Mozaicului. Cele doua parcari vor avea o capacitate de 130 de locuri si vor fi functionale incepand de saptamana viitoare, precizeaza Primaria sectorului 2.

Edilii au mai anuntat ca, pana la sfarsitul lunii septembrie, vor fi amenajate alte 40 de locuri de parcare, pe bulevardul Basarabia si pe Aleea Codlea.

Noile locuri de parcare vor fi puse la dispozitia rezidentilor din zonele respective, in regim de inchiriere.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut, luni, edililor de sector sa identifice terenuri disponibile pentru construirea de noi parcari de resedinta. Planurile lui Oprescu vizeaza ca, in cartiere, sa fie amenajate parcari cu maximum 250 de locuri fiecare. Pana acum, la amenajarea parcarilor de resedinta, primarii de sector s-au orientat in special catre terenurile pe care s-au aflat garaje construite fara autorizatie.

Conform proiectului "Strategia de parcare si servicii de consultanta pentru parteneriatul public-privat in Bucuresti", finantat de Guvernul Spaniei, in Capitala ar fi nevoie sa se construiasca 9.000 de locuri de parcare pe an. Numai pana in 2010, se arata in studiu, sunt necesare 30.000 de noi locuri de parcare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.