"Sfanta" planta ne poate proteja impotriva efectelor daunatoare ale imbatranirii, potrivit ultimelor cercetari realizate in India si prezentate la Conferinta Britanica de Farmacie din acest an.

Oamenii de stiinta din cadrul Colegiului de Farmacie Poona, din Maharashtra, India, au descoperit faptul ca planta are proprietati anti-oxidante si anti-imbatranire.

Originar din India, busuiocul se regaseste printre mirodeniile des intalnite in bucataria occidentala.

Extractele din aceasta planta au fost folosite indelung in traditionalul sistem al medicinei Ayurvedice, practicat atat in India, cat si in alte parti ale Asiei, ca remediu pentru pastrarea unui aspect tanar.

Medicamentele pe baza de busuioc sunt utilizate, de asemenea pentru pastrarea tineretii spirituale.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca extractul de busuioc este eficient in eliminarea moleculelor daunatoare si protejarea impotriva afectiunilor cauzate de anumiti radicali liberi, prezenti in organele vitale ale corpului uman, precum inima, ficatul si creierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.