Autoritatile locale constantene au incasat in aceasta vara cu 10% mai mult decat anul trecut din taxa instituita la intrarea in statiunea Mamaia, plata la bariere urmand sa fie, de la inceputul saptamanii viitoare, suspendata, relateaza NewsIn

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat astazi ca barierele din statiunea Mamaia nu vor mai functiona incepand cu data de 15 septembrie. Potrivit acestuia, in acest sezon estival din taxa de bariera in statiunea Mamaia s-au incasat peste 1.700.000 de lei, comparativ cu vara trecuta cand incasarile au fost de peste 1.500.000 de lei. Edilul estimeaza ca acestea au crescut cu 10%, respectiv aproximativ 500.000 de euro de la un an la altul. El a precizat ca absolut toti bani din taxa de bariera au fost folositi pentru evenimentele estivale organizate pe litoral.

Taxa de intrare in statiunea Mamaia a fost introdusa pe 12 iunie si a fost incasata de la proprietarii de autoturisme care nu aveau numar de inmatriculare in Constanta. Pentru o intrare in statiunea Mamaia s-a perceput o taxa in valoare de 3 lei, contravaloarea unui abonament de o zi a fost stabilita la 4 lei, iar a unuia de sapte zile, la 25 lei. Un abonament pentru intreg sezonul estival costa 250. Posesorii autovehiculelor achizitionate in leasing, cu domiciliul in Constanta, precum si agentii economici cu puncte de lucru in statiune au avut acces in baza unor avize de trecere eliberate de municipalitate.

Taxa de acces in statiunea a fost impusa, initial, in 2003, prin hotarare de Consiliu Local Municipal, alaturi de alte taxe speciale. In 2005, acestea au fost atacate in contencios administrativ de Prefectura Constanta. Instanta constanteana a decis, in prima faza, ca este ilegala, insa, ulterior, taxa de bariera a fost declarata legala si reintrodusa doar pe perioada sezonului estival.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.