Un bulz de mamaliga cu branza in lungime de 150 de metri va fi preparat, duminica, in judetul Covasna, cu ocazia Zilelor Turiei, acesta fiind cel mai lung bulz preparat pana acum in lume, transmite corespodnentul NewsIn.
Primarul comunei Turia, Daragus Attila, a declarat marti corespondentului NewsIn ca bulzul preparat in Turia va fi un adevarat record mondial, pe care il vor si omologa, avand in vedere lungimea considerabila a acestuia.

La prepararea bulzului vor lucra minim 300 de persoane, iar la fiecare kilogram de mamaliga se va folosi unul de branza.

In urma cu doi ani, bulzul a atins o lungime de 81,1 metri, pentru ca anul trecut sa ajunga la 113 metri.
Judetul Covasna a devenit cunoscut prin produsele sale de dimensiuni gigantice, dupa ce in urma cu o luna aici s-a preparat o inghetata cu o lungime de 100 de metri, sau datorita tocanitelor uriase, a spumei de zmeura din sute de kg de fructe sau a unui kurtos-kolacs de 5 metri preparat la Zilele Ozunului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.