Bucurestenii au doar 1.700 de hectare de spatiu verde, si nu 2.200, cate a prezentat fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, la final de mandat, sustine Gabriel Iosif, noul director al Administratiei Parcurilor, Lacurilor si Agrement Bucuresti (APLAB). „Doar 1.700 de hectare sunt spatiu verde in adevaratul sens al cuvantului, restul sunt cimitire, buruieni sau spatiul verde dintre sinele de tramvai. Nu vreau sa ajung sa invit bucurestenii in spatiul verde pe linia lu’ 41“, a declarat, in prima sa zi de mandat, Gabriel Iosif. Noul sef al parcurilor sustine ca vrea sa aduca mai multa verdeata in Bucuresti, el castigand acest post cu proiectul „Mai mult spatiu verde“.

Dupa declaratia scurta, Iosif a fugit de ziaristi si n-a mai dat explicatii de unde i-au iesit numai 1.700 de hectare si cum a calculat zonele cu buruieni.

Totusi, potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei pe vremea lui Videanu, in aprilie anul acesta existau 2.220 de hectare de spatii verzi publice, adica parcuri si gradini, si inca 950 de hectare unde au fost luate in calcul alte zone verzi: din cimitire, din gradina botanica, din pepiniere, din terenurile cu buruieni si chiar iarba dintre sinele de la tramvai.