Conducerea Politiei Rutiere din Capitala a anuntat un plan de masuri pentru a preveni blocarea traficului la inceputul anului scolar, plan ce va fi aplicat din 15 septembrie. In paralel soferii fiind sunt invitati sa ia parte la program, afisand pe masini sloganuri impotriva blocarii intersectiilor

Seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, comisarul Marian Motoc, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca numarul mare de autovehicule, reteaua stradala subdimensionata, lipsa locurilor de parcare, sistemul integrat de management al traficului incomplet, precum si numarul scazut de pasaje rutiere si poduri si indisciplina soferilor vor face din traficul bucurestean un cosmar la debutul noului an scolar.

Motoc crede ca respectarea regulilor de circulatie este singura solutie in momentul de fata pentru a circula fluent in Capitala si a declarat ca unitatea pe care o conduce desfasoara, intre 8 si 31 septembrie, o campanie de constientizare a soferilor pentru respectarea regulei "centrul liber al intersectiei", adica pentru prevenirea blocajelor in intersectii.

In cadrul campaniei, denumita "Castiga timp! Nu bloca Intersectia!", vor fi distribuite pliante, vor fi stabilite intalniri cu operatorii de transport si cu taximetristii si vor fi difuzate, atat la TV, cat si la radio, doua spoturi.
Cei care doresc sa contribuie la promovarea acestei campanii isi pot lipi pe masini un abtibild cu sloganul " Nu ma claxona, pentru ca nu vreau sa blochez intersectia", abtibild pe care il gasesc la orice agent de circulatie.

Motoc a anuntat ca a pregatit inca 50 de agenti de circulatie care vor fi prezenti pe strada pentru fluidizarea traficului incepand cu 15 septembrie.

O statistica a Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei releva faptul ca, din cele 250.000 de sanctiuni aplicate de agentii de circulatie anul acesta, 600 sunt pentru nerespectarea principiului "centrul liber al intersectiei".
Amenda pentru aceasta abatere poate ajunge la pana la 1000 de lei si sase puncte in cazierul rutier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.