"Simplitate, simplitate, simplitate!” Prin asta ar trebui sa fie caracterizata viata noastra pentru a scapa de stresul zilnic si pentru a mai atinge varstele matusalemice ale predecesorilor nostri. Fiecare dintre noi ar trebui sa incercerce sa-si simplifice viata , reducandu-o doar la lucrurile cu adevarat importante, arata un studiu Zenhabits.net.
Desi uneori noianul zilnic pare o jungla in care suntem inevitabil prinsi, exista cativa pasi simpli, cateva trucuri care ne ajuta sa trecem peste si sa ne facem singuri viata mai usoara, caci dupa cum zicea si Confucius "Viata este simpla, noi insistam sa ne-o complicam." :

  • Sistemul celor trei cutii. Daca incercati sa debarasati o camera, un sertar, o zona de depozitare, un birou… e bine sa folositi trei casete pentru a sorta totul. Totul va parea mult mai aranjat dupa ce veti sorta lucrurile in cele 3 cutii cu scopuri diferite: “Gunoi” , “Donatii”, “Poate” . Functionalitatea primelor doua este evidenta. Cutia “Poate” este pentru lucruri de care nu sunteti prea sigur, dar pentru care va puteti decide mai tarziu.
  • Creati o zona de non-distragere. Este un lucru extraordinar atunci cand vrei sa faci ceva pentru care iti trebuie concentrare maxima. Aceasta zona trebuie sa fie departe de telefoane, mailuri, colegi de munca, copii sau soti, nu trebuie sa aveti nimic lipit pe pereti, fara IM sau Twitter, fara navigare pe internet. Doar instrumentele necesare si niminc altceva.

  • Creati o scurta lista de lucruri care va plac. Aceasta este pentru a parea ca aveti mai putine lucruri de facut. Daca aveti timpul incarcat si o viata mult prea intense nu mai notati toate sarcinile rutiniere, notati doar lucrurile pe care trebuie sa le faceti cu adevarat, lucrurile pe care iubiti sa le faceti. Nu notati lucrurile care vi se par o povara, nu va veti apuca niciodata de ele. Apoi incercati sa eliminati totul din viata dumneavoastra care nu e pe lista scurta, pentru a face loc pentru lucruri le pe care va doriti cu adevarat sa le faceti.

  • Incercati sa nu mai faceti tot timpul planuri si orare. Incercati acest lucru: stabiliti ca regula de baza ca nu veti stabili niciun meeting . Acest lucru nu va functiona pentru oamenii care au intalniri obligatorii, dar daca programul dumneavoastra va permite asta, puteti sa le spuneti oameni, "Imi pare rau, azi nu ma mai intalnesc cu nimeni. Sunati-ma in alta zi si vom vedea cum merg lucrurile. "Lasati-va ziua larg deschisa. Dimineata, alegeti o serie de lucruri pe care sa va axati si incercati sa le duceti la bun sfarsit. Pentru asta gasiti aici un truc usor, care va va organiza programul : aplicatia NOW DO LIST. Cititi mai multe aici.

  • Axati-va pe o singura sarcina de lucru. Acest lucru este bun pentru cei care tind sa fie peste tot. Nu incercati sa faceti mai multe lucruri in acelasi timp, pentru ca nu va iesi niciunul bun. Luati-le pe rand, dupa ce terminati una, apucati-va de celelalte, pas cu pas. Daca functioneaza incercati si a doua zi.

  • Incepeti-va ziua cu pace si liniste. Pentru ca un un astfel de efect se poate pastra puternic pe zi. Cand deschideti ochii de dimineata, incercati sa faceti ceva calmant si linistitor. Asta ar putea fi mersul pe jos sau o tura de jogging, cu o ceasca de cafea linistita, cu o carte in mana, privind rasaritul de soare,meditand sau facand yoga… orice functioneaza bine pentru dumneavoastra. Pot fi 10 de minute sau o ora, dar acea pace matinala va va recomforta intreaga zi. Citeste mai mult.

  • Mancati doar 7 lucruri. Daca incercati sa fiti sanatos, dar vi se pare greu sa faceti slalom printer diete complicate, incercati acest truc pentru a simplifica lucrurile. Limitati-va la alimentele non-ambalate. Mancati numai sapte lucruri: fructe, legume, boabe,proteine uscate, calciu , fasole, nuci, grasimi vegetale. Nimic dintr-un cutie, sau dintr-un ambalaj. Acest lucru va pune la treaba bucatarul din dumneavoastra, dar nu e nimic complicat. Citeste mai mult.

  • Regula celor 30 de zile. Aceasta este o regula fantastica pentru cei care au impuls spre a-si cumpara lucruri nesabuit.. Regula este ca, daca doriti sa cumparati ceva, trebuie sa supuneti produsul regulii celor 30 de zile . Daca in acest rastimp vi se mai pare interesant sau atragator, puteti sa-l cumparati. Aceasta nu se aplica pentru necesitati, cum ar fi cumparaturile zilnice, e referitoare la obsesiile pentru pantofi, genti, masini...

  • Unul intrat, doua iesite. Cand aduci ceva in casa ta, scapa de alte doua lucruri. De regula este necesar sa scapi doar de un singur lucru, dar cum , in mod normal si lucrurile se tot aduna, e recomandabil sa scapati de doua lucruri, pentru ca lucrurile sa ramana simple.
Pentru mai multe reguli de a ne simplifica viata si a ne imbunatati traiul cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.