Ion Alexandru Tiriac a fost reaudiat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", declarand ca nu se face vinovat de mentinere de droguri in vederea consumului, trafic de droguri si punerea la dispozitie a locuintei pentru consumul de droguri, de care este acuzat.

"Sunt absolut nevinovat de cele trei fapte. Nu am oferit niciodata persoanelor prezente in cele cinci imobile la care s-a facut referire pe parcusul procesului droguri in vederea consumului. Nu am detinut niciodata droguri in vederea consumului si nu am vazut niciodata o persoana consumand droguri", a declarat Alexandru Tiriac.

La acelasi termen, magistratii au cerut sa se faca o adresa catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT, pentru a inainta instantei dosarul de urmarire penala, pentru ca judecatorii sa administreze probele din dosar. Magistratii au decis ca, dupa administrarea probelor, sa il reaudieze pe Alexandru Tiriac in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Curtea de Apel Bucuresti a fixat urmatorul termen de judecata pentru data de 29 septembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sustine, in motivarea deciziei prin care a obligat Curtea de Apel sa rejudece dosarul "Cocaina VIP", ca aceasta instanta nu s-a pronuntat pe niciuna dintre faptele retinute in sarcina lui Ion Tiriac jr. prin rechizitoriu,atunci cand a mentinut achitarea sa.

"Instanta de apel nu a solutionat fondul cauzei, in sensul ca nu s-a pronuntat cu privire la niciuna dintre faptele retinute in sarcina inculpatului in rechizitoriu, indicate prin decizia de trimitere in rejudecare (n.r. decizia initiala a Curtii de Apel, in urma careia Tribunalul Bucuresti a judecat din nou fondul) si cu privire la care exista o hotarare de achitare a instantei de fond. Procedand in acest mod, instanta de apel a pronuntat o hotarare nelegala, ce se incadreaza in cazurile de casare", retine Inalta Curte de Casatie si Justitie in motivarea deciziei din 28 mai.

ICCJ arata ca instanta de apel a retinut gresit ca sesizarea instantei s-a facut prin rechizitoriu cu privire la doua fapte penale ale lui Tiriac jr. si anume detinere de droguri si punerea la dispozitie a apartamentului pentru consum de droguri.

Instanta suprema a sustinut in decizie ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti aveau obligatia sa se pronunte asupra tuturor motivelor de apel ale parchetului, care solicita sa se retina in sarcina lui Tiriac jr. si infractiunea de trafic de droguri de mare risc, fapta pretins savarsita in urmatoarele locatii: Hotelul President din Mangalia, o ferma din Calarasi, precum si locuintele acestuia din cartierele Pipera, Aviatorilor si Primaverii.

Inalta Curte de Casatie si Justitie obliga Curtea de Apel Bucuresti ca, in rejudecare, sa ceara Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie dosarul 341/P/2004, in care se regasesc declaratiile mai multor martori, procesul verbal de conducere in teren a unui alt martor si unele casete video, toate avand legatura cu faptele de este acuzat Ion Alexandru Tiriac. "In cazul in care atasarea dosarului nu se va putea realiza din diferite motive, se va solicita copia acestor mijloace de proba sau instanta va identifica o alta modalitate de administrare a acestor probe", arata judecatorii ICCJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.