Aproximativ 50 de actori si angajati ai Teatrului Tony Bulandra din Tagoviste au protestat, luni, in fata primariei din municipiu, in semn de nemultumire ca institutia ar putea fi trecuta in subordinea Directiei pentru Cultura, transmite corespondentul NewsIn.

Martha Banescu, din cadrul Teatrului Tony Bulandra, a declarat, luni, ca actorii au protestat in tacere si ca scopul actiunii a fost de a aminti primarului municipiului Targoviste de existenta acestei institutii. In plus, toti actorii s-au imbracat in negru, in semn de doliu, pentru ca, spune Banescu, existenta teatrului targovistean se apropie de sfarsit.

Marta Banescu a adaugat ca, pana acum, nu a fost luata o hotarare concreta cu privire la soarta Teatrului Tony Bulandra, doar Prefectura Dambovita atacand in contencios administrativ hotararea Consiliului Local Tagoviste.

Conducerea teatrului amintea, intr-un comunicat de presa emis in urma cu doua saptamani, ca in Legea teatrelor nr. 502/2006, cu modificarile ulterioare, este clar specificat faptul ca orice teatru este condus de un director general in baza unui contract de management incheiat direct cu ordonatorul principal de credite - Primaria Targoviste - in cazul de fata. Subventia bugetara se acorda direct teatrului si nu unei institutii intermediare. Noua Directie de Cultura va ajunge sa gestioneze bugetul unic al celor trei sectii subordonate, sustin reprezentantii institutiei de cultura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.