Martha Banescu, din cadrul Teatrului Tony Bulandra, a declarat, luni, ca actorii au protestat in tacere si ca scopul actiunii a fost de a aminti primarului municipiului Targoviste de existenta acestei institutii. In plus, toti actorii s-au imbracat in negru, in semn de doliu, pentru ca, spune Banescu, existenta teatrului targovistean se apropie de sfarsit.

Marta Banescu a adaugat ca, pana acum, nu a fost luata o hotarare concreta cu privire la soarta Teatrului Tony Bulandra, doar Prefectura Dambovita atacand in contencios administrativ hotararea Consiliului Local Tagoviste.

Conducerea teatrului amintea, intr-un comunicat de presa emis in urma cu doua saptamani, ca in Legea teatrelor nr. 502/2006, cu modificarile ulterioare, este clar specificat faptul ca orice teatru este condus de un director general in baza unui contract de management incheiat direct cu ordonatorul principal de credite - Primaria Targoviste - in cazul de fata. Subventia bugetara se acorda direct teatrului si nu unei institutii intermediare. Noua Directie de Cultura va ajunge sa gestioneze bugetul unic al celor trei sectii subordonate, sustin reprezentantii institutiei de cultura.