Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, vineri, cererea jurnalistei Rodica Culcer de suspendare a concursului pentru postul de director al directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR din perioada in care se desfasura un alt proces al acesteia cu SRTV, relateaza NewsIn.

Decizia poate fi atacata cu recurs. Aceasta este a doua oara cand Tribunalul Bucuresti respinge actiunea Rodicai Culcer.

Ziarista a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti, insa magistratii acestei instante au trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal.

Cel de-al doilea proces al Rodicai Culcer cu Societatea Romana de Televiziune (SRTV) se refera la modificarea contractului sau de munca.

"Am dat TVR in judecata pentru ca mi-a fost amputata fisa postului. Nu se poate ca prima atributie sa fie dreptul de a participa la propria evaluare, iar a doua sa fie aceea de a raspunde de echipamentul tehnic", a declarat, in data de 11 ianuarie, pentru NewsIn, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport, Rodica Culcer.

Ea a adaugat ca singurele persoane pe care le are in subordine sunt doua secretare si ca ea mai semneaza numai fisele de pontaj ale acestora.

In timpul acestui proces, aparatorul Societatii Romane de Televiziune a depus mai multe hotarari ale Consiliului de Administratie. La randul sau, avocatul Rodicai Culcer a adus in instanta decizii asemanatoare ale Curtii Drepturilor Omului de la Strasbourg.

"Am ramas fara toate atributiile editoriale pentru care am dat concurs, ceea ce e anormal. Fisa postului a fost semnata doar de domnul Sassu (Alexandru Sassu, presedinte-director general al SRTv - n.r.) si mi-a fost trimisa, in luna noiembrie, prin posta, deoarece eu aveam cateva zile de concediu medical in acea perioada", a mai spus Culcer.

Directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport a afirmat ca procesul putea fi evitat daca aceasta ar fi fost si dorinta conducerii TVR.

"Paralel cu actiunea judecatoreasca, am trimis un memoriu Serviciului Juridic prin care mi-am exprimat nemultumirile. Avea 30 de zile sa imi raspunda, dar nu a facut-o", a explicat Rodica Culcer. Directorul din TVR a mai declarat ca a cerut de la departamentul Resurse Umane fisele de post ale persoanelor din subordinea sa, dar nu a primit niciun raspuns.

Organigrama TVR decisa in sedinta Consiliului de Administratie din 17 octombrie 2007 a impartit Directia de Stiri, redenumita Directia Emisiuni Informative si Sport, in doua sectii: departamentul de stiri si departamentul de sport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.