Directoarea Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Galati, Marinela Dobrea, este acuzata de luare de mita pentru aprobarea dosarelor de plasament familial.
ANPDC a facut mai multe sesizari in ultimul an cu privire la activitatea directoarei, vorbind despre grave nereguli, dar conducerea Consiliului Judetean Galati ezita sa ia vreo masura:

"La Directia de la Galati problemele nu se limiteaza la scandaluri si luare de mita. Sunt probleme mai vechi, legate de nerespectarea legilor referitoare la protectia copilului, angajari, probleme de achizitii, de nepunere in practica a unor hotarari judecatoresti sau de faptul ca ANPDC a facut o serie de recomandari pe care conducerea Directiei si fostul presedinte al CJ Galati Eugen Durbaca nu le-au luat in considerare. In ce priveste problemele de resurse umane, am sesizat Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Am avut o discutie cu noul presedinte al CJ Galati, Eugen Chebac, care ne-a cerut sprijinul, dar am raspuns ca va avea tot sprijinul nostru atunci cand vom avea la conducerea DGASPDC un partener de dialog, o persoana competenta", ne-a declarat secretarul de stat Mariela Neagu, presedinte al ANPDC. Din 2004, cand la conducerea DGASPDC Galati a fost numita Marinela Dobrea, Directia a fost implicata in mai multe scandaluri.

Cel mai recent a izbucnit dupa ce mai multi salariati au dezvaluit ca directoarea Marinela Dobrea "vinde" copiii din centrele de plasament, aproband cererile de repartizare a acestora in plasament familial contra unor spagi grase: "Singura conditie era sa dai bani si sa cunosti un apropiat al doamnei director. Se vehiculeaza diverse sume, de la 1.000 la 2.000 de euro. Sunt unii care au cereri depuse de un an si ceva si nu li se da copilul, iar altuia care da imediat i se da copil", ne-a declarat, sub protectia anonimatului, una dintre angajate. La Directia pentru Protectia Copilului Galati lucreaza si fiica directoarei, Raluca Dobrea, dar si o cumatra a acesteia, Mirela Musca. Angajatii spun ca spagile treceau de la Mirela Musca la Raluca, iar aceasta i le pasa mamei, Marinela Dobrea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.