Bucurestii il vor putea contacta pe Primarul Capitalei prin videotelefon, de la un birou mobil special amenajat in Piata Sudului, a anuntat municipalitatea bucuresteana

Audientele vor avea loc intre orele 9.00 si 12.00. Prin intermediul tehnologiei 3G, cetatenii vor putea intra in direct cu edilul-sef, care va raspunde la intrebari din Sala de Consiliu a Primariei Capitalei, unde se vor afla si consilierii sai si directorii din primarie.

Potrivit municipalitatii, pe listele de asteptare pentru a intra in audienta la primarul general sunt inregistrate 2.000 de persoane, 1.064 de cereri fiind inregistrate inainte de 1 iulie 2008. Dupa instalarea lui Sorin Oprescu in functie, s-au inscris pentru audienta la el 915 bucuresteni.

Video-audientele lui Oprescu vor reprezenta a doua premiera nationala, in materie de initiative ale edililor in relatia cu cetatenii, dupa alegerile locale din iunie.

La inceputul lunii iulie, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat ca, din septembrie, sedintele ordinare ale Consiliul Local al sectorului 4 si audientele cu cetatenii vor avea loc in strada, in spatele blocurilor, dupa modelul australian.

"Vom aduce 200 de scaune de plastic, doua boxe, o statie de amplificare si un banner al Primariei. Cat priveste alegerea zonelor, vom tine sedintele in cartierele ale caror probleme, cum ar fi planurile urbanistice si investitiile, urmeaza sa fie dezbatute", a explicat Piedone.

Potrivit primarului sectorului 4, cetatenii din zona in care va fi programata o sedinta vor fi informati in legatura cu ordinea de zi si vor fi invitati sa participe in mod activ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.