Uitati de contractul prenuptial. Inainte de pasul cel mare ar trebui sa faceti un test al genelor, care, spun specialistii, sunt responsabile pentru infidelitatea barbatilor

Cel putin asta e concluzia unor oameni de stiinta suedezi. Autorii studiului au depistat gena alela 334 in randul mai multor barbati, gena ce provoaca aparitia hormonului vasopresina, prezent la majoritatea mamiferelor, afectand monogamia.

Astfel, barbatii "dotati" cu aceasta gena nu sunt tocmai compatibili cu relatiile stabile, fiindu-le greu sa creeze legaturi stranse si de durata chiar si cu parintii lor, spun cercetatorii.

Insa studiul nu a luat in calcul numai reprezentantii sexului tare. Si femeile au fost analizate, prin prisma relatiilor pare care acestea le au cu astfel de barbati. Rezultatele au aratat ca femeile ai caror parteneri poseda gena "infidelitatii" se confrunta cu dificultati in relatiile lor, in timp ce restul nu au reclamat nemultumiri in relatia cu partenerul.

In cazul in care barbatii vor fi tentati sa invoce drept scuza pentru infidelitate prezenta genei, specialistii subliniaza ca, desi studiul face lumina in cazul subterfugiilor genetice ale relatiilor umane, sunt multe motivele ce fac ca un barbat sa respinga un angajament.

Cercetarile in acest caz au ca tinta imbunatatirea intelegerii hormonului vasopresina si poate reprezenta un rol important in studiul unor afectiuni precum autismul sau fobia sociala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.