Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, a anihilat un grup infractional organizat, format din 12 persoane care au prejudiciat cu 500.000 de lei mai multe unitati bancare din Iasi, folosind acte false pentru a contracta credite.
Potrivit DIICOT Iasi, doi dintre membrii retelei au fost retinuti, joi, pe baza de ordonanta, urmand sa fie condusi in fata instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva. Cei doi barbati care au fost retinuti, in varsta de 34 si 21 de ani, ocupau functii de conducere in cadrul unei firme de constructii si au eliberat documente false de incadrare in munca unor persoane care au contractat credite la banci din municipiul Iasi.

"Au fost organizate mai multe descinderi si perchezitii domiciliare, finalizate cu identificarea, prinderea si conducerea pentru cercetari a 12 invinuiti de savarsirea infractiunilor de constituire a unei grupari criminale organizate, inselaciune, fals si instigare la fals", se precizeaza intr-un comunicat de presa al procurorilor DIICOT Iasi.

Conform sursei citate, a fost instituit sechestru asupra a trei imobile ale membrilor gruparii. Cele trei case sunt in faze avansate de constructie si au fost evaluate la peste 350.000 euro. "Asupra celor trei imobile sunt in curs de aplicare masuri asiguratorii de sechestru, in vederea recuperarii prejudiciilor cauzate filialelor si sucursalelor bancare", se mai precizeaza in comunicatul DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.