Ceremonia de inmmormantare a inceput la ora 14.00, iar in biserica din cimitirul Flamanda au avut acces doar rudele si prietenii apropiati ai militarului, celelalte persoane asteaptand incheierea slujbei in afara bisericii. In fata bisericii, jandarmii au format un cordon si au avut misiunea sa nu lase pe nimeni sa intre.In curtea interioara, militarii din Garda de Onoare s-au aliniat si au arborat steagul de lupta al Batalionului 30 Vanatorii de Munte Dragoslavele.

In cortegiu s-au aflat reprezentanti ai autoritatilor locale, jandarmi, politisti, dar si delegati ai unor unitati militare din tara. De asemenea, la inmormantare au participat cativa generali de brigada si reprezentanti ai Ministerului Apararii. Printre sutele de persoane care au tinut sa ii aduca un ultim omagiu sublocotenentului s-au aflat si oameni simpli care nu l-au cunoscut personal, dar au vrut sa ii aprinda o lumanare.

Slujba a fost oficiata de un sobor format din 14 preoti, condus de PS Calinic, Episcop al Arsesului si Muscelului.

Dragos Traian Alexandrescu a fost ucis si alti patru militari romani au fost raniti duminica, in Afganistan. Potrivit Ministerului Apararii, militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" se aflau intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar, in urma exploziei, sergentul major Dragos Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarul era casatorit, avea doi copii si era angajat al Ministerului Apararii din 2003.