Initiativa de a schimba indicatoarele vine in contextul in care, in prezent, multe dintre acestea se afla intr-o stare deteriorata, sunt ruginite sau rupte si confera un aspect neingrijit la intrarea in judet sau in localitati. In plus, se doreste ca acestea sa prezinte o simbolistica unitara, asemanatoare in marcarea localitatilor si hotarelor judetelor in Tinutul Secuiesc.

“In urma cu mai bine de un an, am vorbit cu colegul meu Tamas Sandor de faptul ca in Tinutul Secuiesc ar trebui sa folosim o simbolistica comuna, asemanatoare. Din pacate, indicatoarele localitatilor si judetului sunt in stare deplorabila, de aceea dorim sa le schimbam”, a declarat astazi primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a precizat ca doresc sa remedieze aceasta problema a indicatoarelor in stare proasta, cu atat mai mult cu cat acestea reprezinta o imagine a judetului.

Deocamdata nu s-a stabilit un model final pentru indicatoare, acesta urmand a fi selectionat de specialisti. Intentia autoritatilor covasnene este sa se adopte o hotarare inainte de campania electorala din luna noiembrie.