Inspectorii au descoperit ca 12% dintre operatorii economici controlati nu respectau conditiile de depozitare impuse de producatori. Spre exemplu, la o macelarie din Bucuresti, carcasele de carne de vita erau pastrate la temperaturi de peste 30 de grade, iar in judetul Arad inspectorii au gasit pasta de mici si frigarui de pui pastrate la tot peste 30 de grade.

In mai multe judete din tara, intre care Vaslui, Neamt, Hunedoara, Timis, Mures, Cluj, Arad si Satu-Mare, inspectorii au aplicat amenzi pentru vanzarea de produse expirate. "Am oprit de la comercializare produse expirate de luni de zile, din toate sectoarele alimentare, de la cascaval, branza topita, dulciuri si preparate din carne si pana la praf de copt", au precizat reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

ANPC a controlat, in luna august, 875 de fast-food-uri, restaurante, pizzerii, terase, rotiserii si chioscuri din parcuri de distractie si stranduri. Dintre acestea, 681 au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 1.627.000 lei.