Un barbat in varsta de 68 ani care s-a mutat, in urma cu sase ani, din Sibiu in comuna aradeana Sofronea, a aflat ca figureaza ca fiind mort in documentele emise de Casa Asigurarilor de Sanatate din Sibiu, relateaza NewsIn.

Dimitrie Tataru, care a fost diagnosticat de medici cu cardiopatie ischemica, s-a mutat, in urma cu sase ani, din Sibiu in comuna Sofronea din judetul Arad, unde trebuia sa primeasca si pensia, insa, din cauza incurcaturilor, decizia de pensionare nu a ajuns la el. Zilele trecute, barbatul s-a simtit rau, iar medicul de familie din localitatea de domiciliu i-a dat un bilet de trimitere la un medic specialist.

"Figurez decedat, spunea doamna doctor. Mi s-a facut rau si am inceput sa plang“, a spus Dimitrie Tataru.
Personalul cabinetului medical a sesizat cazul la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Arad, care a facut verificari cu privire la situatia barbatului de 68 de care figura in acte ca decedat. "Prin raportarea medicului specialist, barbatul aparea in baza de date a Casei ca decedat in judetul Sibiu. Noi l-am validat in judetul Arad ca fiind viu, in viata“, a declarat Stela Grada, director adjunct al CJAS Arad.

Ofiterul Starii Civile din Sofronea, Paraschiva Nemedi, a sustinut ca la Primaria localitatii nu este inregistrat decesul lui Dimitrie Tatar.

Tatar a mai spus ca spera ca aceasta situatie sa fie rezolvata cat mai repede pentru a beneficia de consult de specialitate, dar si pentru a-si primi pensia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.